top of page
Notebook and Pen

Blogg

Berättelser ur verkligheten

Inspiration - Följ - Hopp - Företagsamhet

Senaste inläggen

Få notis om nya inlägg

Tack för ditt intresse!

Känslig hud och väderkänslighet


Mandy Ivarsson, Varberg


Friskresa med gott resultat gav mersmak

Jag hade något år tidigare gjort en friskresa som fick enorm betydelse för mig. Mer om den här. Att jag fick veta och upptäckte att jag faktiskt inte var psykiskt sjuk utan i stället hade obalanser i kroppen, saker som inte funkade riktigt bra, var en väldig lättnad för mig. Därför började jag att i stället jobba på att stärka kroppen för att komma ifrån panikångest, depression och andra så kallade psykiska besvär. I samband med samtalsterapi vid ett känslomässigt trauma, passade jag också på att ta tag i några negativa mönster jag hade.

De goda resultat jag fick på min första "resa" motiverade mig att gör en ny friskresa:


Några "mindre" besvär jag ville få bukt med


Den här gången var det fokus på att slippa huvudvärk samt minska eller helst få bort mina handeksem och stärka min torra, tunna och känsliga hud. Den reagerade vid bara pyttesmå förändringar i temperaturen, både på kyla och på värme och det trots att jag använde snälla hygienprodukter utan t ex citronsyra.

På min önskelista stod även att stärka min stresshanteringsförmåga ännu mer - bli mindre ömhudad rent konkret också 😉.


Som barn hade jag böjveckseksem. De starka kortisonsalvor som jag fick mot det gjorde min hud svag och skör. Som barn och fram till 20-årsåldern tog jag många antibiotikakurer mot andra saker också. Numera tänker jag att man borde ha kunnat få bukt med dessa saker på ett bättre sätt om man mer ingående hade tittat på min hälsa.


Efter att tidigare ha fått så goda resultat när det gällde bl a hormonbalans och ångest, så kontaktade jag samma friskvårdare. Vi gick igenom saker som både förr kunde ha bidragit till min känsliga hud och de som på senare tid kunde tänkas göra det – allt från ”enklare” saker som att jag behövde mer vatten (drack väldigt lite) för att få en bättre fuktbalans i huden till mer osynliga saker i kroppen som inte var alldeles optimala och hur jag kunde förbättra dem. För att minska de här problemen så handlade det för min del bl a om att förbättra hur min kropp kunde ta hand om och använda fetterna i maten.

För att få bort huvudvärken - eller rättare sagt den känslighet för väderomslag - som utlöste huvudvärken - användes kroppsbehandling - något som många gånger också kan hjälpa till att minska stress.


Uppdatering våren 2022

Min fortsatta friskresa för att komma till rätta med även de "mindre" besvären har successivt gett allt bättre resultat.

Huvudvärken försvann ganska snabbt medan det tog längre tid att få en mer motståndskraftig hud och eksemen under kontroll. Stressen då? Tja, den kan vi väl i princip alla bli ännu bättre på att hantera 😉 - men för min del har det överlag gått framåt där också!51 visningar0 kommentarer

Sökbara  taggar

  • Facebook
  • Instagram

Senaste inläggen

bottom of page