top of page
Notebook and Pen

Blogg

Berättelser ur verkligheten

Inspiration - Följ - Hopp - Företagsamhet

Senaste inläggen

Få notis om nya inlägg

Tack för ditt intresse!

Kanske äntligen slutet på sååå många år med smärta och trötthet


Annika Yngve, Fjärås


Bakgrund och tidigare insatser

Halva mitt liv, nästan 30 år, hade präglats av svår smärta i kroppen och stor trötthet. Plus en mängd andra symtom. Det hade pågått så länge att jag hade svårt att föreställa mig att det någonsin skulle kunna bli bättre.

I början kunde det hjälpa ett tag att jag rörde mer på mig men sedan blev det tvärtom bara mycket sämre av att jag försökte röra på mig trots smärtan. Samma sak var det med de olika sorters behandling som jag provade på. Det blev bara värre.

Så var läget när jag våren 2020 bestämde mig för att ändå göra ett nytt försök och jag kan nu konstatera att det faktiskt blev starten på en friskresa :)


Friskresa etapp 1 - äntligen på god väg

Det som slutligen fick saker att hända var en noggrann genomgång av vad som hänt bakåt plus nuläget och vilka funktioner i min kropp som skulle må bra av att stärkas. Vi gick igenom vilka olika sorters insatser som skulle kunna hjälpa mig på banan igen och så lade vi upp en strategi.

Jag skulle så smått stegvis införa en del ändringar i kosten samtidigt som jag skulle ta kroppsbehandlingar för att minska smärta och besvär så att jag så småningom skulle orka göra mer med kosten och kunna börja motionera lite.

Jag blev väldigt lättad när jag märkte att jag blev mycket bättre av de här fyra-fem behandlingarna och inte sämre som tidigare. Jag fick behandling av vissa muskler, nervsystemet och stress och trauma som "satt sig" i kroppen.

En riktig aha-upplevelse var att kroppen och hjärnan kan vara på två helt olika våglängder. Fast jag själv inte tyckte att det slag jag fick i huvudet - då precis innan alltihop, smärtan och tröttheten började - var något att bry sig om, så blev det hur tydligt som helst att min kropp fortfarande var stressad av det som hände för så länge sedan. Det var häftigt att jag genom musklerna kunde följa hur den stressen minskade under behandlingens gång*

Efter att ha rensat bort det här och nackproblemen och min väderkänslighet också så har det bara gått framåt. Jag hade tidigare märkt att jag var känslig för omslag i vädret, men hur mycket mer trötthet, smärta och deppighet de faktiskt orsakade förstod jag först när väderkänsligheten väl hade försvunnit.


Ett bakslag kom lagom till nyår i form av covid-19. Men efter att ha haft Corona i ungefär en månad, så känner jag mig så bra att jag verkligen ser fram mot etapp två.

Se här hur mina besvär förbättrades under första etappen på min friskresa.


Etapp 2 - kan jag bli ännu friskare?

Följ mig – uppdateringar kommer!

 

*Kommentar Anna-Lena:

Det omedvetna är en mycket större del än det medvetna tänkandet. Det är inte bara händelser av kalibern 9/11 som "kroppen" (i motsats till medvetet tänkande och medvetna upplevelser) kan tolka som traumatiska. Mycket mindre dramatiska händelser kan sätta varaktiga spår i kroppen fast vi tror att det inte var något att bry sig om - eller att "det där har jag ju kommit över sedan länge sedan". På så sätt kan vi ha mindre koll än vi kanske tror - och det kan få konsekvenser för hälsan.

34 visningar0 kommentarer

Sökbara  taggar

  • Facebook
  • Instagram

Senaste inläggen

bottom of page