top of page
Notebook and Pen

Blogg

Berättelser ur verkligheten

Inspiration - Följ - Hopp - Företagsamhet

Senaste inläggen

Få notis om nya inlägg

Tack för ditt intresse!

Med siktet inställt på VM

Nytänk om träningsapproachen inför nästa stortävling

Såvida inte pandemin ställer till det - igen - i år så kan det i slutet på 2021 vara dags för Varbergsparet och skytteduon Susanne Pejle och P-A Svensson att bege sig till VM i Thailand. Om det blir tveksamheter eller liknande kring arrangemanget till följd av bl a pandemin, så blir det i stället EM i Grekland som blir nästa stortävling.


Inspirationen till denna satsning kommer i grunden från uttagningen av de båda till det svenska landslaget vid EM i Serbien 2019, då de under en vecka i Belgrad tävlade i de svenska färgerna. För Susannes del blev denna tävling en stor framgång i hennes skyttekarriär.


Allt detta gav en mersmak på att undersöka vad som är möjligt att uppnå. Med tanke på att det förra året saknades stora mästerskap såsom SM och internationella tävlingar, så tycker de att det ska bli lite extra spännande att se hur de nu kan stå sig i konkurrensen. Det var på så vis som frågan kom upp, om de skulle kunna optimera sina skytteprestationer på något annat sätt än med skytteträning.


Stärka (frisk)potentialen för att höja prestationen

Kan toppad hälsa och kroppsbehandlingar förbättra deras skytteresultat?

Det tänker P-A och Susanne ta reda på.


Faktum är att en hel del atleter och andra tävlingsmänniskor använder sig av kropps-behandlingsmetoden kinesiologi för att slipa bort alla upptänkliga obalanser, som kan tänkas inverka negativt på resultatet. P-A har redan längre tillbaka i tiden en erfarenhet av prestationen på så sätt kan förbättras, om än det var i ett annat sammanhang.


Mjukstart och småfix

I början på året startade Susanne och P-A lite lätt med några mindre kostjusteringar och de började också röra på sig mer lite mer. Bara det lilla extra nappataget för friskheten betalade sig som mer energi och högre välbefinnande. Idealvikten har i princip också uppnåtts, eftersom det försvann några kilon på vägen.


Nyligen har de också påbörjat insatser för att rensa upp bland gamla och nyare skador samt få bort några lättare symtom som de sedan tidigare /ibland/ känner av. Susanne vill exempelvis minska de tinnitusbesvär hon har sedan tiotalet år. P-A å sin sida har en hel del gamla skador som han tidigare inte riktigt har gått till botten med eller som han inte helt har lyckats komma till rätta med trots vissa försök.


Koncentration, mindset med mera

På programmet för kommande insatser står kroppsterapeutiska behandlingar för att eliminera eventuella undermedvetna blockeringar som kan tänkas påverka skytteprestationerna negativt.


Uppdateringar kommer!


46 visningar0 kommentarer

Sökbara  taggar

  • Facebook
  • Instagram

Senaste inläggen

bottom of page